Zamieszczone przez etop
chip tuning...proszę o rady.
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez etopno ok, sa i takie opinie ale sa tez takie ze sprawdzaja sie te urzadzenia, tak czy siak oszukac kompa trzeba, tak jesli wzrost ma byc minimalny 25 koników i 20 MN to chyba nie jest to osiag powodujacy zniszczenie wszystkiego po drodze, co?
ile kosztuje to co ty proponujesz? proporcjonalnie do wydajnosci chipa boxa?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
no widzisz, to nadal kosztuje sporo, TY tez z takim jeździsz? to co chce kupić jest tutaj http://allegro.pl/item1174547437_pro...90_110_km.html opinie ludzi a opisałem do 0o 50 w wiekszosci jest ok, wiem ze to opinie swieze nie po roku czy 2 bo wówczas takich opini juz nie bedzie na allegroetop
AMBIENTE 115KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez etopno widzisz, to nadal kosztuje sporo, TY tez z takim jeździsz? to co chce kupić jest tutaj http://allegro.pl/item1174547437_pro...90_110_km.html opinie ludzi a opisałem do 0o 50 w wiekszosci jest ok, wiem ze to opinie swieze nie po roku czy 2 bo wówczas takich opini juz nie bedzie na allegro
jak dla mnie to kupuj, potem jedź na hamownie i relacjonujsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez etopmam kupla który juz w 2 pasku stosuje BOXA pytałem poleca to urządzenie na tamtym śmigał 5 la nic mu nie poszło... kolega LORU cos nie odpowiada na czym sam smiga, zastanawia sie z jakiego powodu?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez etopkolega LORU cos nie odpowiada na czym sam smiga, zastanawia sie z jakiego powodu?O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez etopno ok, sa i takie opinie ale sa tez takie ze sprawdzaja sie te urzadzenia
Zamieszczone przez etoptak czy siak oszukac kompa trzeba
Zamieszczone przez etoptak jesli wzrost ma byc minimalny 25 koników i 20 MN to chyba nie jest to osiag powodujacy zniszczenie wszystkiego po drodze, co?
A zniszczenia powstaną. Bo program napisany z głową, zwiększa osiągi w "bezpieczny" sposób. Box jest głupi - przez cały czas, czy to na minimalnych czy na maksymalnych obrotach. Więc masz "mocny" dół, co odbija się na sprzęgle i innych podzespołach - a nie jest to najlepsze.
Zamieszczone przez etopile kosztuje to co ty proponujesz? proporcjonalnie do wydajnosci chipa boxa?
Fakt - kosztuje to 8x tyle co wynalazek z linku.
Zrobisz co zechcesz - to twoje auto.
Tylko nie pisz później że padło auto i ratunku.
PS - z boxem nie miałem mniejszego spalania, po zdjęciu spadło mi przy tej samej jeździe o ok 0,5l/100km. Do tego już nie dymię jak smok :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
poczekajmy pożyjmy zobaczmy, mam nadzieje ze odezwie sie ktos kto stosował i nadal stosuje BOXa i bedzie mogł cos fachowego na ten temat powiedziec, bo program napewno jet DUZO lepszy wydajniejszy, ustawiony do konkretnej jednostki napedowej, stwozony a nie zrodzony no ale tak jak wszyscy wiemy DUZO drozszy, cos za cos w zyciu nie ma nic za darmo, no chyna ze w PLAY hhahhaa
[ Dodano: Pon 16 Sie, 10 08:49 ]
ok, soszek81 widać wiesz co piszesz przekonują mnie Twoje argumenty, dziekietop
AMBIENTE 115KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez etoppoczekajmy pożyjmy zobaczmy, mam nadzieje ze odezwie sie ktos kto stosował i nadal stosuje BOXa i bedzie mogł cos fachowego na ten temat powiedziec
tu nie chodzi też o nabijanie kabzy tunerom na programach, bo np. ja uważam, że boxy "renomowanych" firm nie są złe, ale te wynalazki z allegro to szajs.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
etop - przecież ci napisałem - miałem, przejechałem 15k km, usunąłem, przejechałem narazie 10k km i jestem szczęśliwszy bez.
Co do mocy - to 90km czasem mało, dlatego poluję na wtryski od ASV i zbieram na program. Wiem że drogo. Ja mam auto do jeżdżenia, a nie do weekendowych wyjazdów 10km od domu - więc na żadną chałturę sobie nie pozwolę.
Komentarz
-
-
aa święte słowaZamieszczone przez szkodatu nie chodzi też o nabijanie kabzy tunerom na programach
natomiast co doZamieszczone przez szkodaallegro
[ Dodano: Pon 16 Sie, 10 08:59 ]
ALH tez ma 90 koników? i do tego w combi to mu trochę ciężko :?:etop
AMBIENTE 115KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez etopnawet te dobre samochody tanieja (w sensie uzywanych) a programy nie ciekawe co?
Zamieszczone przez etopto tylko miejsce reklamy i psprzedazy chyba zartujesz, to tak jakbym kupił OCTAVIE za posrednictwiem ALLEGRO to juz jest gorsza, przestań SZKODA bo padne ze smiechu, kot przez droge to nieszczescie?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodazresztą było już o tym wiele razy, więc wysil się trochę i po prostu poszukaj.
[ Dodano: Pon 16 Sie, 10 09:07 ]
ej "Szkoda" ja Cie nie obrażam a Ty zaczynasz, masz to we krwi czy co?? nie mówiłem o używanych programach tylko o spadających cenach czytaj ze zrozumieniem to było w podstawówce, zapomniałeś WB !!!!
[ Dodano: Pon 16 Sie, 10 09:09 ]
Zamieszczone przez szkodazgłęb trochę temat i potem zapraszam do merytorycznej dyskusji
Zamieszczone przez szkodaznowu robi się śmietnik.
[ Dodano: Pon 16 Sie, 10 09:11 ]
Zamieszczone przez szkodanp. ja uważam, że boxy "renomowanych" firm nie są złeetop
AMBIENTE 115KM
Komentarz
-
-
Programy tanieja kolego wiec nie wciskaj ludziom ciemnoty ....
EDC15 kiedys bez 1300zl nie podchodzilem teraz robie za 900zl
EDC16 dla klubowicza po 1100zl mimo ze 2 lata temu 1600zl bralem.
Masz w tym hamownie, diagnoze, ew korekty np rozrzadu, i mozliwosc pozniej pelnego serwisu i mnie lacznie z mechanicznymi przerobkami gdzie placisz za korekty a nie nowy soft.
A magiczne pudełka sobie odpusc.
Chcesz za pare zl dodac pare KM....to wez i zrob rezystor na nastawnik i tyle...wynik koszt/przyrost najlepszy i najefektywniejszy. Zreszta w wiekszosci pudelek z allegro czy ebay wlasnie cos takiego masz zalane w plastiku.pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
po pierwsze kolego nikomu niczego nie wciskam, to ja zadałem pytanie ile program kosztuje i jak dotąd jesteś 1 który odpowiada na to pytanie
aZamieszczone przez rob555to weź i zrób rezystor na nastawnik i tyleZamieszczone przez rob555zalane w plastikuetop
AMBIENTE 115KM
Komentarz
-
-
etop, odnoszę wrażenie że mimo konstruktywnej krytyki upierasz się na boxie z allegro i niech ci dobrze służy.
Ale uważasz że kupując np. garnitur w tesco będzie lepszy od ręcznie robionego przez krawca ? Mniej więcej taka jest różnica między boxem a programem u dobrego tunera.
Zamieszczone przez etoppo pierwsze kolego nikomu niczego nie wciskam, to ja zadałem pytanie ile program kosztuje i jak dotąd jesteś 1 który odpowiada na to pytanieBest ET = 13.666
Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
PerfectService by DGW
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sesikgarnitur w tesco będzie lepszy od ręcznie robionego przez krawca
nadal temat bez konktretu
[ Dodano: Pon 16 Sie, 10 10:09 ]
co masz u siebie załozone SESIK??etop
AMBIENTE 115KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez etopnadal temat bez konktretuByło, minęło:
RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez etopnadal temat bez konktretu
Box z allegro nie sprawdza ci w jakim stanie jest twój silnik, twoja turbina czy inne podzespoły, zmienia ci charakterystykę i nie patrzy czy jest ok.
Znam 2 osoby które mają boxa wsadzonego, a raczej mieli boxy, bo po wysypaniu im się turbin pojechali do tunera i wgrali normalny program i od conajmniej 3 lat nie mają problemów.
Zamieszczone przez etopco masz u siebie załozone SESIK??Best ET = 13.666
Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
PerfectService by DGW
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez etoppowtarzam oczekuje opinii osób które jeździły na BOX-ie :!:
Komentarz
-
Zamieszczone przez _tm_Możesz się nie doczekać. Mam wrażenie, że większość pytających na tym forum o BOX-a szybciej zrozumiała argumenty i zrezygnowała na rzecz programu.
Ale jestem cierpliwy i poczekam nic mnie nie goni, jeszcze nie kupiłem dopiero myślę o tym...
to tak jak z właścicielami psów dzielą się na tych co pozwalają spać psu w ich łóżku w nogach i na tych którzy nigdy się do tego nie przyznają.
Podkreślam to moje wrażenie.
A ja czekam na opinie użytkowników BOX-aetop
AMBIENTE 115KM
Komentarz
-
Komentarz